Rochefort-Jemelle

Rochefort-Jemelle

De stock van muziekinstrumenten

De onderneming Lhoist stelde Music Fund een gebouw ter beschikking in de naburige gemeente Marche-en-Famenne, in Rochefort-Jemelle. Dit gebouw biedt sinds 2016 onderdak aan de voorraad muziekinstrumenten van Music Fund, onder omstandigheden die bevorderlijk zijn voor hun behoud. Hier wachten duizenden instrumenten die aan de vereniging werden geschonken, tot zij gerepareerd worden en naar de partnerprojecten gezonden worden.

Lokale verankering

Om bij te dragen tot het verenigingsleven van de steden Marche-en-Famenne en Rochefort-Jemelle, vind Music Fund het belangrijk om de uitwisselingen met verschillende lokale sociale projecten te bevorderen. Zo helpen enkele jongeren met een lichte mentale handicap van de vzw Andage uit Marche-en-Famenne de coördinator van het atelier één keer per week bij verschillende taken: opruimen en sorteren van instrumenten en partituren, bijwerken van de database, aanmaken van paletten van instrumenten, enz. Jaarlijks ontvangt Music Fund ook jongeren van de dienst Mic-Ados Action en Milieu Ouvert (A.M.O.) in het kader van het project Sac-Ados.

Schenkingen van ALGAM gitaren

Het team van Music Fund neemt regelmatig deel aan verschillende internationale beurzen voor muziekinstrumenten en -gereedshap (MusikMesse in Frankfurt, Music China in Shanghai, enz.) om contacten te leggen met fabrikanten van instrumenten, reserveonderdelen en accessoires.

Uit een van deze ontmoetingen is in 2018 de samenwerking met de firma Algam ontstaan, die elk jaar een aanzienlijk aantal klassieke en folklore gitaren aan Music Fund aanbiedt. Deze instrumenten, die kleine esthetische gebreken vertonen of behoren tot modellen die niet meer worden vervaardigd, zijn nieuw en perfect bespeelbaar. Wij maken van deze unieke gelegenheid gebruik om ze te verspreiden, niet alleen binnen onze partnerprojecten, maar ook – in grotere mate – in verschillende sociaal-artistieke projecten in Europa en de rest van de wereld (Antigua en Barbuda, Duitsland, Brazilië, Mexico,…).