Een muzikale verbinding tussen Italië en Mozambique !

Blog Single

2016 belooft een succesvol jaar te worden voor de projecten met Milano Musica. In april zal de Mozambikaan Patricio Mandeia 2 maanden lang stage lopen in Cremona onder leiding van meester-luthier Luisa Campagnolo. Lees hier het verslag van de Milano Musica-projecten van het voorbije jaar!

In 2015 organiseerde de partner van Music Fund in Italië « Milano Musica » verschillende workshops en stages in zowel Italië als Mozambique, om lokale muzikanten te leren hoe ze hun instrumenten kunnen onderhouden en herstellen.

In Maputo – Mozambique, konden de nieuwe trainees het herstellen van instrumenten oefenen. De workshops werden gegeven door meester-luthier Luisa Campagnolo in de Escola de Comunicação e Artes (ECA) van de universiteit Eduardo Mondlane en twee eerder door Music Fund opgeleide instrumentenherstellers, kregen de kans om tijdens deze workshops de meester-luthier te assisteren.

Ook kwamen verschillende lokale muzikanten voor het eerst in contact met échte instrumentenbouwers. Ze kregen korte initiaties in het correct onderhoud van hun instrument.

Het lokale instrument-herstelatelier voor snaar- en strijkinstrumenten van Maputo, werd tijdens het laatste bezoek van Milano Musica helemaal bevoorraad en in paraatheid gebracht om er in 2016 tegenaan te gaan!

Ook in Italië zat men niet stil. Mozambikaans luthier-in-opleiding Ozas Americo Macoo volgde een stage van 3 maand in Cremona, waar hij lessen volgde en werkte onder het wakend oog van meester-luthier Luisa Campagnolo.

De italiaanse partner van Music Fund Milano Musica ondersteunde in 2015 de Afrikaanse projecten van Music Fund, met de hulp van de Nationale Confederatie van Ambachtslui (CNA) van Milaan en Lombardije.