Music Fund in Marche!

Blog Single

De gemeenteraad van Marche-en-Famenne besliste om haar steun aan Music Fund voor de komende drie jaar te vernieuwen. Dankzij de stad Marche beschikt Music Fund sinds 2013 over 2 prachtige ateliers voor herstellingen van gitaren en blaasinstrumenten, gelegen in het centrum van de stad. Kom gerust even langs om een kijkje te nemen !

Music Fund zamelt gemiddeld 300 instrumenten in per jaar. Alvorens de instrumenten opgestuurd worden naar partnerscholen, worden ze allemaal nagekeken, gerepareerd en juist afgeregeld. De snaar- en blaasinstrumenten passeren allemaal het atelier in Marche, waar de techniekers-herstellers ze onderzoeken en ze als nieuw doen klinken. Christian Bertram coördineert de ateliers en neemt de gitaren onder handen. Gwendal Moalic en Déborah Lémery, een frans koppel blaasinstrument-herstellers, werden verliefd op de Ardennen (en Music Fund!), verhuisden naar Marche om er voor Music Fund te kunnen werken. Zij repareren met grote vakkundigheid de klarinetten, trombones, bugels, saxofoons, dwarsfluiten,…

Maar ze zijn niet alleen in de ateliers van Marche. Regelmatig worden er studenten ontvangen uit de vier uithoeken van de wereld en België. Ze vinden elkaar in Marche om er een opleiding instrumentenbouw te volgen en instrumenten te herstellen, die daarna naar de partnerscholen van Music Fund gestuurd worden. Van deze studenten worden sommige professioneel luthier, anderen komen uit curiositeit of passie. De ateliers zijn voor iedereen open.

Ben je zelf muzikant en speelt je instrument je parten? Dan kan je het steeds toevertrouwen aan onze experten voor een kwaliteitsvolle reparatie! De inkomsten worden volledig gebruikt om een van onze projecten te steunen: het verzenden van instrumenten, beurzen voor studenten, vormingen over het herstellen van instrumenten in het zuiden,…

Wil je nog meer doen? Word dan gastfamilie voor een van onze studenten uit het zuiden, schenk ons een instrument dat je niet meer gebruikt of doe een gift. Heb je gewoon eens zin om ons te komen bezoeken? Aarzel dan niet om ons te contacteren en klop op de deur van ons atelier!

Hier kan je een artikel over het atelier lezen in het Frans

Music Fund kon rekenen op de steun van de provincie Luxemburg voor de uitrusting van het atelier.